Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι νέοι κύκλοι μαθημάτων Δημιουργκής Γραφής στον Ερωδιό. Ο κύκλος Εισαγωγή στη Δημιουργική Γραφή κάθε Τετάρτη 17:15 – 19:30 και κάθε Δευτέρα 20:45 – 23:00, και ο κύκλος Τρόποι Αφήγησης μιας Ιστορίας κάθε Τετάρτη στις 2ο:45 – 23:15. Και ίσως σκέφτεστε αν είναι κάτι τέτοιο για εσάς, ίσως επειδή δεν γράφετε πολύ ή δεν έχετε γράψει ποτέ, ή ίσως σκέφτεστε αν θα σας βοηθήσουν κάπου αυτά τα σεμινάρια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με την Δημιουργική Γραφή είτε φιλοδοξεί να γίνει ένας καλός συγγραφέας, είτε απλά θέλει να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά κάποια βράδια και απογεύματα του. Αυτοί είναι οι 5 πιο σημαντικοί:

1) ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα από τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου και σε καλεί να τον γνωρίσεις μέσα από ένα λογοτεχνικό ταξίδι. Θα ανακαλύψεις τα μυστικά των μεγαλύτερων συγγραφέων όλων των εποχών, με ποιου τρόπους δημιούργησαν αξεπέραστους χαρακτήρες και εξαιρετικές πλοκές. Θα μάθεις ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται στη λογοτεχνία αλλά και στον κινηματογράφο για να προκληθεί συγκίνηση στον αναγνώστη – θεατή. Και φυσικά θα μάθεις να τις χρησιμοποιείς κι εσύ!

2) ΝΕΟΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

Συνταξιδιώτες στο πλοίο της Δημιουργικής Γραφής θα είναι οι σημαντικότεροι συγγραφές, Έλληνες όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μ. Καραγάτσης, ο Ηλίας Βενέζης, ο Στρατής Μυριβήλης και ξένοι όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεη, η Βιρτζίνια Γούλφ, ο Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Τζέημς Τζόυς και πόσοι άλλοι που τα κείμενα τους θα αναλύσουμε! Όμως δεν είναι μόνο αυτοί! Συνταξιδιώτες σε αυτή την λογοτεχνική περιπέτεια θα είναι και οι συμμαθητές σου. Σε μια μοναχική εποχή που δυσκολευόμαστε να βρούμε ανθρώπους να μοιραστούμε κοινές αξίες και όνειρα θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες αλλά και ενθουσιασμό με εσάς και θα συνεργαστείτε. Οι σχέσεις που θα δημιουργήσετε θα είναι ανεπανάληπτες.

3) ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ

Ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας αλλά όπως θα έχετε διαπιστώσει δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε με σωστό τρόπο και ο συνομιλητής μας να μας καταλάβει, να μας νιώσει. Μέσα από τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής θα μάθουμε επιτέλους να εκφράζουμε τις σκέψεις μας χωρίς να ντρεπόμαστε αλλά και κάτι παραπάνω. Θα μάθουμε μέσω της ενσυναίσθησης και των τεχνικών αφήγησης να ακούμε και να αντιλαμβανόμαστε τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης αλλά και ο συμμαθητής μας. Θα βρούμε ανθρώπους να μας ακούνε και να μας καταλαβαίνουν.

4) ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η συγγραφή είναι αναμφισβήτητα ένας τρόπος ψυχοθεραπείας. Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι ώστε ο θεραπευόμενος να βγάλει από μέσα του σκέψεις και συναισθήματα που πολλές φορές δε γνώριζε καν ότι είχε. Θα είναι μεγάλη έκπληξη και για εσάς τι μπορείτε να γράψετε και θα ανακαλύψετε πτυχές του εαυτού σας που δεν γνωρίζατε ότι είχατε και θα καλλιεργήσετε κομμάτια του εσωτερικού κόσμου σας που ακόμα δεν έχετε αγγίξει.

5) Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ

Συνήθως διαβάζοντας ένα καλό διήγημα ή ένα μυθιστόρημα θαυμάζουμε τον συγγραφέα και δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στην θέση του. Τι θα γινόταν όμως αν θα μπορούσαμε να είμαστε. Έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας σαν έναν επαγγελματία συγγραφέα; Αν έχετε αυτό το όνειρο και τη θέληση να κοπιάσετε για αυτό μέσα από τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής θα αποκτήσετε όλα τα όπλα για να το πετύχετε. Η ζωή σας είναι ένα σενάριο και μην ξεχνάτε, ο συγγραφέας είστε εσείς!

Σχετικά με τους κύκλους μαθημάτων που ξεκινάνε τώρα:

Βασικές αρχές Δημιουργικής Φραφής –  Στα 12 μαθήματα που περιλαμβάνει θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία πλοκής και χαρακτήρων για μια ιστορία που θέλουμε να αφηγηθούμε, θα γνωρίσουμε και θα ενσωματώσουμε στη γραφή μας τεχνικές που έχουν χρησιμοποιήσει αναγνωρισμένοι συγγραφείς από όλο τον κόσμο, θα μάθουμε πως ο τρόπος αφήγησης μπορεί να απογειώσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μας, και πολλά άλλα.
Η δομή των μαθημάτων είναι η εξής:
30 λεπτά Θεωρία
45 λεπτά ανάγνωση και ανάλυση αποσπάσματος κάποιου συγγραφέα (Χέμινγουεϊ, Τζόυς, Βιρτζίνια Γουλφ, Καζαντζάκης, Καραγάτσης και άλλοι)
60 λεπτά συγγραφή και ανάγνωση δικών μας κειμένων.
Ο κύκλος μαθημάτων ξεκινά την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα βράδυ 20:45 – 23:15 ώρα Ελλάδος. Το τελευταίο μάθημα του κύκλου είναι στις 6 Δεκεμβρίου. (Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα κάθε Τετάρτη 17:00 – 19:30). Το κόστος είναι 50€ ανά 4 εβδομάδες. Αν είστε φοιτήτρια – φοιτητής, άνεργη – άνεργος το κόστος ανέρχεται σε 40€ τον μήνα. Αν δεν ανήκετε σε αυτές τις κατηγορίες αλλά αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να έχετε τη μειωμένη τιμή.
Τρόποι επικοινωνίας:
Με μήνυμα στο faceboook
Με mail στο senismakis@yahoo.com
Με κλήση στο 6940619404
Εδώ είναι το link για να συμμετέχετε στην ομάδα μας και να μαθαίνετε νέα σχετικά με τη συγγραφή. Θα χαρώ να ανεβάζετε κι εσείς δικά σας κείμενα ή να κάνετε αναρτήσεις λογοτεχνικού χαρακτήρα.
https://www.facebook.com/groups/153353963290100

Υπάρχουν και άλλοι κύκλοι μαθημάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε όπως:
10 + 1 τρόποι αφήγησης μιας ιστορίας (κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:30)
Πως να γράψεις ένα διήγημα
Πως να γράψεις ένα μυθιστόρημα
Τέλος, αν πιστεύετε ότι κάποιος γνωστός σας μπορεί να ενδιαφέρεται, θα ήμουν ευγνώμων αν μεταφέρετε αυτές τις πληροφορίες.
Σας ευχαριστώ πολύ, τα λέμε στο μάθημα!